Belföld

Zamárdi csak egyéves szerződést kötne a Balaton Sound szervezőivel

Zamárdi már csak egyéves szerződést kötne a Balaton Sound szervezőivel Csákovics Gyula független polgármester keddi közlése szerint. Ellenben a Balaton-átevezés ettől az évtől a településre költözne egy friss megállapodás értelében.

Zamárdi csak egyéves szerződést kötne a Balaton Sound szervezőivel
hirdetés

Csákovics Gyula kedden közölte az MTI-vel, hogy régóta okoz komoly feszültséget a településen az, hogy a fesztiválok, valamint azok előkészületei és utómunkálatai a nyári szezon zömében lefoglalják Zamárdi másfél kilométernyi szabad strandszakaszát.

Amikor pedig tavaly a járvány miatt elmaradtak a rendezvények, a kikapcsolódó emberek tömegével lepték el az érintett parti részt, ami ugyan a vendéglátósók és szállásadók számára pozitívnak minősült, az önkormányzat viszont 130 milliós bevételkieséssel számol, amiért nem szedhettek közterület-használati és parkolódíjakat.

hirdetés

A polgármester szerint a lakosság nagyobb része szívesebben venné, ha Zamárdiban inkább sportrendezvények, mintsem nagyfesztiválok volnának, és a világ sem afelé halad, hogy „több tízezer ember zsúfolódjon össze napokig egy helyen".

Ennek fényében idén már öt helyett csak egy évre kötnének megállapodást a Balaton Sound és a Strand fesztivál szervezőjével, a Sziget Kft.-vel, valamint szigorú feltételeket szabnának, s dupla bérleti díjat kérnének. Opcionálisan egy évvel lehetne meghosszabbítani a szerződést, ha idén nem adódna lehetőség a fesztiválok megtartására, a későbbiekben viszont a település végleg búcsút mondana a hatalmas tömegeket vonzó rendezvénynek. A választ, hogy ezeket a feltételeket elfogadja-e a szervező, még a hétvégéig várják.

Mindeközben az önkormányzat szerződést kötött a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel arról, hogy Fonyód-Badacsony helyett Zamárdi-Tihany, illetve Zamárdi-Balatonfüred között, tehát egy rövidebb és egy hosszabb útvonalon szervezzék meg idén a Balaton-átevezést júliusban, a lehetséges keretek között. A távlati célok között szerepel egyébként, hogy a Balaton-átevezés egy több napos, strandi sportágaknak is helyt adó, családi tömegsportrendezvénnyé váljon.


hirdetés

További híreink
hirdetés