hirdetés
Belföld

Visszataszító dolgokat talált a Nébih, bezáratták a kínai büfét

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei egy Pest megyei gyorsételeket kínáló egység ellenőrzésekor, amelyek miatt az egység azonnali felfüggesztése mellett döntöttek a szakemberek.

Visszataszító dolgokat talált a Nébih, bezáratták a kínai büfét
hirdetés

A 24.hu A nyilvános jogsértés lista alapján azt írta, hogy az érintett gyorsétterem a budapesti Long Guang Kft. érdi telephelye volt.

A Nébih a honlapján közleményben tudatta, hogy milyen kifogásokat és hiányosságokat találtak a szakemberek a helyszínen, és természetesen ezúttal is kerültek fel képek a látottakról.

A szakemberek megállapítása szerint az étterem üzemi részén általános volt a takarítatlanság, és rendkívül szennyezettek, tisztítatlanok voltak a nyílászárók, polcok, edények, eszközök és villanykapcsolók, valamint maga a padozat is.

Több helyen találtak szennyezett és undort keltő textilrongyot is.

A közös hűtőben különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket is együtt tartottak – ám kiderült, ez még talán a jobbik eset volt, mert nem volt ritka az sem, közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A külvilágra nyíló ajtót leszerelték, és az udvaron egy falnak támasztották, a helyébe pedig csak egy acélkeretre rögzített, sérült rovarhálójú ajtót szereltek fel. Az ajtó és a fal közötti méretes résen a kártevők akadálytalanul bejuthattak az étterembe.

Az egységben különböző helyeken, így például a főzőtér egyik polcán, az ablakpárkányon, az alapanyagraktárban, a tojásraktárban és az emeleti előtérben tároltak személyes és egyéb, a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat is, úgymint lábbeliket, vagy éppenséggel fogkeféket.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iQR0asEJzkc" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(A borítókép forrása: Nébih)


hirdetés

További híreink