Belföld

Visszaáll az elsőajtós felszállás a buszokon

Fokozatosan visszaáll az elsőajtós felszállás a Volán járatain, ugyanakkor tekintettel a Közlekedési Mobiljegy alkalmazás népszerűsége, ott is bővítik az elérhető Volánbusz-jegyek és bérletek körét.

Visszaáll az elsőajtós felszállás a buszokon

A Budapestet és Pest megyét nem érintő Volán-járatokon a helyi és helyközi buszok esetében május 11. óta ismét lehet jegyet venni a buszvezetőktől, s mostantól fokozatosan, de legkésőbb május huszadikától már Pest megyében is minden, Budapestet nem érintő járaton visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az elsőajtós felszállási rend – írják a közlekedési társaság honlapján.

Mindeközben azonban folyamatosan bővül a Közlekedési Mobiljegy alkalmazás használóinak köre is, és egyre többen vásárolnak jegyeket, bérleteket az alkalmazáson keresztül annak elindítása óta. Tekintettel a mobiljegyek népszerűségére, a vállalat a jövőben is meg tervezi tartani ezt az értékesítési formát, valamint folyamatosan fejleszti az elérhető termékek körét.

„A kezdetben csak menetjegy váltásra alkalmas applikáció április 1-jétől teljes árú és kiemelten kedvezményes, 30 napos helyközi bérleteket és távolsági kiegészítő jegyeket, április 25. óta teljes árú, helyközi havi bérleteket és helyi, teljes árú havi, illetve 30 napos bérleteket, május 1-jétől pedig kiemelten kedvezményes, helyközi havi bérleteket és a helyi sajátosságok szerinti havi tanulóbérleteket, esetenként 30 napos tanulóbérleteket is kínál”

– ismertetik a közleményben.

Május nyolcadika óta ráadásul helyközi, első félhavi, teljes árú és kiemelten kedvezményes bérletek és további helyi díjtermékek is kaphatók a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és a VoxPay applikációban. Május 15-től pedig második félhavi bérleteket is lehet már venni.

Noha legkésőbb május huszadikától a Pest megyei járatokon is lehet majd a buszvezetőktől jegyet venni, a Volán, tekintettel a járványhelyzetre, továbbra is azt kéri, hogy aki teheti, elektronikus úton vegye meg a jegyét, bérletét – amire egyébként az alkalmazás mellett a Volánbusz honlapján is lehetőség van.

Aki mégis a buszon veszi meg a jegyét, annak tudnia érdemes arról, hogy a járművek autóbusz-vezető fülkéjénél egyszerre csak egy utas tartózkodhat, míg a többiek a peronon, másfél méteres védőtávolság megtartása mellett várakozhatnak. A felszálláskor már meg kell mutatni az érvényes menetjegyeket, bérleteket, s továbbra is kell az arcot takaró maszkot viselni.További híreink