hirdetés
Belföld

Villámcsapás miatt kigyulladt egy kőszegi hotelépület

Valószínűleg villámcsapás okozta Kőszegen egy használaton kívüli hotelépület tetőszerkezetének kigyulladását szerda este

Villámcsapás miatt kigyulladt egy kőszegi hotelépület
hirdetés

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása alapján az MTI arról számolt be, hogy Kőszegen, a Felsőerdő úton egy 450 négyzetméteres épület tetőszerkezete kigyulladt.

Az oltásban a szombathelyi, sopronkövesdi, sárvári hivatásos, illetve kőszegi, horvátzsidányi és kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók vettek részt, akik öt sugárral oltották a tüzet.

A helyszínre kivonult a katasztrófavédelmi szolgálat mobil laborja is.

Az MTI tudósítója a helyszínről szerzett értesülések alapján arról számolt be, hogy a Panoráma hotel tetőszerkezete több ponton is izzott, így azt a tűzoltóknak kézi erővel meg kellett bontaniuk.

Az épületen belül csak légzőkészülékben tudtak dolgozni, miközben az eső, a szél és a folyamatos villámlás is nehezítette a munkálatokat. A tűzoltók elhúzódó utómunkálatokra számítottak.

A helyszín közelében látni lehetett a füst terjedését, miközben a kőszegi hegyre vezető utat lezárták, így egy ideig nem lehetett arra közlekedni.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPhilippHutterPhotography%2Fvideos%2F362966698516022%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

(A borítókép forrása: pixabay.com / FelixMittermeier)


hirdetés

További híreink