hirdetés
Belföld

Villámcsapás miatt éghetett le a révfülöpi kilátó

Noha még csak február van, az elmúlt napokban itt-ott zivatarok is kialakultak, és sajnos egy villám a jelek szerint a Fülöp-hegyi kilátót találta el éppen.

Villámcsapás miatt éghetett le a révfülöpi kilátó
hirdetés

A révfülöpi kilátót 2001-ben építették az államalapítás ezeréves évfordulója alkalmából, Pelényi Gyula tervei alapján.

A Fülöp-hegyen található építmény az éjszaka során a tűz martalékává vált, oltás közben a tető szerkezete is beomlott, azonban már látható, hogy a lakosság egy része elkötelezetten kívánja segíteni a leégett kilátó újraépítését – derül ki a Blikk cikkéből.

A lap egyúttal arról értesült, hogy villámcsapás okozhatta a kialakult tüzet, amely aztán elemésztette a Milleniumi kilátó faszerkezetét.

Kondor Géza révfülöpi polgármester felidézte, hogy a huszonkettő méter magas kilátót, amelyet az önkormányzat épített az ezredfordulón, villámhárítóval is felszerelték, valamint biztosítást kötöttek rá. Hozzátette azt is, hogy az éjjel folyamán februárra nem jellemző, dörgésekkel kísért vihar volt a térségben, s a tűzoltók úgy vélik, hogy villámcsapás okozhatta a tüzet.

hirdetés

A városvezető egyúttal elárulta azt is, hogy már nagy civil összefogást lát kibontakozóban; az emberek szeretnék, ha minél előbb ismét látogatható lenne a kilátó.

A Katasztrófavédelem a közösségi oldalán felvételeket is megosztott a kilátón pusztító lángokról.

A révfülöpi Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó leégett faszerkezete 2020. február 13-án. A feltételezések szerint villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le a szerkezet. MTI/Vasvári Tamás


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés