hirdetés
Belföld

Védettségi igazolványokat árult három nő

Hatvanezer forintért árulták a védettségi igazolványokat nők, akiknél több millió forintot és 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot találtak a házkutatás során.

Védettségi igazolványokat árult három nő
hirdetés

A gyanú szerint a nők olyanokat juttattak védettségi igazolványhoz, akik nem voltak beoltva koronavírus elleni védőoltással.

A rendőrség honlapján olvasható közleményből kiderült, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján a 37 éves H. S. Mónika és két társa, a 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné ellen folyik nyomozás.

Az ügyfeleket a gyanú szerint S. Jennifer és L. Istvánné szervezték be, adataikat pedig az orvosi asszisztenskét dolgozó H. S. Mónika rögzítette az EESZT rendszerében.

Egy-egy oltási igazolványért általában 60 ezer forintot kértek el az ügyfelektől a rendelkezésre álló adatok szerint.

A nyomozók a három nő lakásán orvosi bélyegzőt, több millió forintnyi készpénzt, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres oltóanyag ampullákat, jegyzeteket, telefonokat és laptopokat találtak, amelyeket le is foglaltak.

A védettségi igazolással való visszaélés bűntett gyanúja miatt kihallgatott nők közül H. S. Mónika és L. Istvánné esetében a bíróság a letartóztatást, S. Jennifer esetében pedig a bűnügyi felügyelet alá helyezést rendelte el.

(A borítókép forrása: pixabay.com / v-a-n-3-ss-a)


hirdetés

További híreink