hirdetés
Belföld

Van, aki sajnos kizárólag a korlátozás kijátszása érdekében fogadna örökbe kutyát

A legtöbb felelős állattartónak ilyesmi valószínűleg eszébe sem jutna, a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy vannak olyan emberek, akik csak azért akarnak ideiglenesen kutyát „örökbe” fogadni, hogy így este nyolc óra után is elmehessenek az otthonukból.

Van, aki sajnos kizárólag a korlátozás kijátszása érdekében fogadna örökbe kutyát
hirdetés

Az éjszakai kijárási tilalom ellenére néhány másik eset mellett a kutyasétáltatás is olyasmi, ami miatt az utcára lehet menni este 8 óra után is. Igaz, a kutyasétáltatás okán csak az otthonuk 500 méteres körzetében tartózkodhatnak az emberek, éppen ezért különös, hogy vannak, akik kifejezetten emiatt a nem túl jelentős „engedmény” miatt vinnének haza kutyát.

Az RTL Klub Híradója riportjában arról számolt be, hogy egy debreceni állatmenhelyen ideiglenesen felfüggesztették az örökbe fogadást, méghozzá azért, mert tapasztalataik szerint az érdeklődők nagyobb része csupán azért akart elvinni tőlük kutyát, hogy ezáltal mentesüljön a kijárási tilalom alól. A menhely vezetője a csatornának elmondta, hogy a telefonja megállás nélkül csörög, azonban a járványhelyzet végéig nem adnak örökbe ebet.

Az állatvédők attól tartanak, hogy azok a kutyák, vagy legalábbis egy részük, amelyeket ilyen jelölteknek adnak oda, a járványhelyzet után ismét a menhelyekre jutnak.

hirdetés

Hasonló jelenséget tapasztalt egyébként az Állatbarát Alapítvány és több másik állatvédő szervezet is, és megkeresték őket olyan emberek is, akik nem is leplezték, hogy csak ideiglenesen szeretnének kutyát befogadni, illetve volt, aki csak addig szeretett volna ebet, amíg a járványhelyzet miatt otthon van.

Témába vág, hogy a napokban már megtudtuk azt is Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőtől, hogy nyulat nem, csakis kutyát lehet sétáltatni a korlátozással érintett órákban, hiszen a kutya mozgásigényének és egészségügyi szükségleteinek biztosítása másképpen nem igazán megoldható, míg a nyulak esetében ez nem így van.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés