hirdetés
Belföld

Változás a Pfizer-vakcinák beadásánál

Újból három hetet kell várni a második Pfizer-vakcina beadására a mai naptól kezdődően.

Változás a Pfizer-vakcinák beadásánál
hirdetés

Az Operatív Törzs a járvány harmadik hullámának kezdetén rendelte el, hogy a Pfizer vakcinát az akkor aktuális előiratnak megfelelő 35 napos különbséggel adják be, hogy így minél többen megkaphassák az első oltást. Erre azért volt szükség, mert akkor még korlátozott mennyiségben állt rendelkezésre ez a típusú vakcina.

Mostanra a tömeges oltási szakasz véget ért, s vakcinabőség van hazánkban, így a továbbiakban nincsen szükség ennek a protokollnak a fenntartására – írja az InfoStart.hu.

Így tehát akik ezután kapják meg az első Pfizer-oltásukat, azok ismét három hét – 21 nap – elteltével várhatják a második dózist. Ellenben nincsen változás azoknál, akik korábban megkapták az első oltásukat, és időpontot is kaptak a második oltás felvételére.

Heti rendszerességgel érkezik Pfizer-szállítmány, és továbbra is lehet időpontot foglalni erre az oltásra is a www.eeszt.gov.hu online időpontfoglalóban.

A háziorvosokhoz is érkezik Pfizer vakcina, amennyiben a megyei oltási munkacsoport felé jelzik a rá vonatkozó igényüket.

A 12-18 éveseket továbbra is csak a Pfizer készítményével lehet oltani hazánkban.


hirdetés

További híreink