hirdetés
Belföld

Valaki máris megrongálta az új KISS motorvonatot

Valaki máris összefirkálta az új emeletes motorvonatot, azonban a rongálást kamera rögzítette, s a MÁV-START az esettel összefüggésben szabálysértés elkövetése miatt meg is tette a feljelentést.

Valaki máris megrongálta az új KISS motorvonatot
hirdetés

A vonat fedélzeti kamerája rögzítette, hogy augusztus harmincadikán, vagyis múlt hét vasárnap egy – egyelőre ismeretlen – személy Gödön összefirkálta az új KISS motorvonat elejét – derül ki a vasúttársaság közleményéből.

Amint azt felidézik, hazánkban az ehhez hasonló rongálások a kár értékétől függően szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősülnek.

A MÁV-START megtette a szükséges intézkedéseket, ugyanakkor, mint írták, az elkövető beazonosítása a hatóság feladata.

A vasúttársaság ismertetése szerint egyébként a járművek fényezése speciális anti-graffiti védőréteget is tartalmaz, ennek köszönhetően pedig egy mosással viszonylag hamar megszüntethetőek az ilyen jellegű rongálások.

Az emeletes vonat így tehát hamar, már a hétfői nap délelőttjén ismét firkamentesen és tisztán állt forgalomba.

A KISS motorvonat augusztus 24-én állt újra forgalomba, miután előzőleg a koronavírus-helyzet miatt a Stadlernek márciusban vissza kellett hívnia Magyarországról a külföldi munkavállalóit, s emiatt szünetelt a vonat utasforgalmi tesztüzeme.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés