hirdetés
Belföld

Vadcsapda fogságában talált rá kutyájára egy férfi

Egy férfi egy rendkívül veszélyes, vadőr által kihelyezett úgynevezett hattyúnyak csapdában lelt rá elkóborolt kedvencére, az állat lábát kis híján amputálni kellett.

Vadcsapda fogságában talált rá kutyájára egy férfi
hirdetés

A kutya gazdái az eb fájdalmas nyüszítése alapján tudták megkeresni a Herceg nevű állatot, ám mivel az úgynevezett hattyúnyak csapdát ők nem tudták kinyitni, ezért meg kellett várni, amíg a vadőr a helyszínre érkezve kiszabadítja a kutyát az erre alkalmas szerszámmal – számolt be róla a Blikk.

A lap megkeresésére Földvári Attila, az Országos Magyar Vadász Védegylet főmunkatársa elmondta, hogy hazánkban a lábfogó csapdák használata tiltott, a hattyúnyak csapda azonban legális, és csak a rá helyezett csalifalat megemelésével és fölfelé húzásával old ki.

Ezt a típusú csapdát kutyafélék megfogására használják, és a vadőr helyezheti ki a vadászterületen. Noha jogilag nem előírás, de sokfelé táblával is figyelmeztetnek az ilyen csapdára. Nagyobb kutyák a szakember szerint esetleg elugorhatnak annyira, hogy „csak” a lábukat kapja el a csapda, ám más esetekben akár a fejüket is elkaphatja a szerkezet.

A pórul járt kutya lábát egyébként, miután vérkeringése már nem volt, kis híján amputálni kellett.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés