hirdetés
Belföld

Vádat emeltek a forgalommal szemben haladó idős férfival szemben

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a nyolcvan éves férfival szemben, aki rossz irányból hajtott fel az M85-ös autóútra, majd öt percen át a forgalommal szemben haladva balesetet okozott.

Vádat emeltek a forgalommal szemben haladó idős férfival szemben
hirdetés

Közúti baleset okozása miatt emeltek vádat az idős férfi ellen, aki még júliusban okozott balesetet. Az autóban rajta kívül párja utazott – írja a 24.hu.

A férfi rossz irányból hajtott fel Nagycenknél a Sopron felé vezető útra, ahol aztán a forgalommal szemben haladt autójával mintegy öt percen át.

Amikor már ilyen sok ideje haladt szembe a forgalommal, egyszeriben szembe jött vele egy teherautó, illetve egy azt szabályosan előző személyautó.

A szabályosan előző személyautó sofőrjének már nem volt lehetősége arra, hogy elkerülje az idős férfi által vezetett járművet, így érintőlegesen összeütköztek, aminek hatására az előzést végrehajtó kocsi szalagkorlátnak csapódott, azután pedig az előzött teherautó oldalának is nekiütközött.

hirdetés

A szabályosan közlekedő autó sofőrje súlyos sérülést szenvedett, míg az idős férfi és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel megúszták a balesetet.

A vétkes sofőrrel szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség a járművezetéstől való eltiltását indítványozta.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Markus Spisk)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés