hirdetés
Belföld

Vádat emeltek a főbérlőjét megölő férfi ellen

Egy 29 éves férfi a vád szerint a bérleti díjon vitatkozott össze a főbérlőjével, akit különös kegyetlenséggel megölt, majd a kutyáját is bántalmazta. Végül felgyújtotta a matracot, a tűzben pedig a kutya is elpusztult.

Vádat emeltek a főbérlőjét megölő férfi ellen
hirdetés

A vádlott 2019 januárjában akkori élettársával és öccsével, valamint öccse élettársával közösen bérelt egy-egy különálló apartmant a sértett VII. kerületi lakásában, ahol maga a sértett is élt az egyik lakrészben – idézik fel az ügyészség.hu oldalon.

A gyilkosságot megelőző időszakban a vádlott kezelte a lakótársai pénzét is, így ő egyeztetett a főbérlővel a bérleti díjak ügyében is. A pénz egy részét az apartmanba beköltözésükkor odaadta a sértettnek, s megegyeztek abban, hogy 2019. január 28-án kerül sor a fennmaradó összeg átadására.

A lakótársak ugyan nem tudtak erről, de a vádlottnak nem volt elég pénze arra, hogy kifizesse a bérleti díj fennmaradó részét, és haladékot akart kérni a korábban megbeszélt napon anélkül, hogy ezt lakótársainak jelezte volna. Sőt, rábeszélte a többieket arra, hogy menjenek el közösen vásárolni, hogy addig ő kettesben maradhasson a sértettel, majd az induláskor azzal az ürüggyel, hogy ő otthon hagyta a pénztárcáját, visszament a lakásba.

A vádlott ezután hosszasan győzködte a sértettet arról, hogy adjon neki haladékot, ő azonban nem egyezett ebbe bele. Közben visszatértek a lakótársak is, így vége szakadt a vitának, de később a vádlott visszament a sértetthez, és ismét veszekedni kezdett vele, minek során késsel támadt rá a főbérlőre, és többször is megszúrta, mielőtt aztán fojtogatni kezdte volna. A bántalmazott személy súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt.

hirdetés

A vádlott nem kímélte a főbérlője kutyáját sem, azonban a bántalmazott, még életben lévő, ám vérző ebet magára hagyta, és gazdája élettelen testével együtt a lakrészbe zárta, majd pedig meggyújtotta az ágyat. Az ágy teljes egészében kiégett, a kutya pedig a füstmérgezés miatt elpusztult.

A Fővárosi Főügyészség a 29 éves férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozva – írják a közleményben.

(A borítókép forrása: ugyeszseg.hu)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés