hirdetés
Belföld

Vádat emeltek a férfi ellen, aki megölt egy óbudai óvónőt

Vádat emeltek az ellen a hatvanhét éves férfi ellen, aki azért ölt meg egy óbudai óvónőt, mert lánya és a lány élettársa inkább hozzájuk költözött.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki megölt egy óbudai óvónőt
hirdetés

A vádlott amatőr, de gyakorlott lövő volt, egyleti tagként versenyeken is részt vett. Az eset előtt a lánya élettársával együtt velük közös ingatlanban élt, de mivel a 67 éves férfi korábbi elfogadó magatartása megváltozott, a fiatalok az élettárs családjához költöztek – derül ki az ügyészség.hu oldalon megjelent közleményből.

A költözést nem tudta elfogadni a férfi, aki ezért elhatározta, hogy megöli a másik család egyik tagját.

2018. november 21-én lőszerrel betárazott, engedéllyel tartott lőfegyverét magához vette, és autójával oda ment, ahol lánya élettársának óvónőként dolgozó édesanyja reggelenként munkába járt. Amikor meglátta a nőt, négy célzott lövést adott le rá. A sértett ennek következtében életét vesztette.

A vádlott ezután öngyilkosságot kísérelt meg, de a rendőrök rátaláltak és elfogták, s később kórházba szállították őt.

hirdetés

A férfi ellen a Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Ezért a bűncselekményért tíztől húsz évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés