hirdetés
Belföld

Vádat emeltek a férfi ellen, aki a fiatal focista halálához vezető balesetet okozta

A baleset idejében ittas volt az a huszonhét éves férfi, aki Veresegyházán hajtott neki egy korlátnak.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki a fiatal focista halálához vezető balesetet okozta
hirdetés

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2018 áprilisában Veresegyházán balesetet okozott, melynek során elhunyt az Újpest tizenhét éves focistája.

A fiatal sportoló a hátsó ülésen utazott, amikor éjjel egy óra körül az ittas sofőr nagy sebességgel nekihajtott egy korlátnak a pataknál. Az autó másik két utasának csak kisebb sérülései keletkeztek, a sofőr pedig épségben megúszta az esetet – számolt be róla a 24.hu.

A portálnak Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a sofőr beismerte bűnösségét a kihallgatása során.

A baleset idejében egyébként a bűncselekményi határ közel háromszorosának megfelelő mennyiségű alkohol volt a sofőr szervezetében, valamint a megengedett 50 km/órás sebességet is jócskán túllépte, hiszen 150-160 km/órával hajtott. Mindemellett még az útviszonyok sem voltak kedvezőek – éppen borús volt az idő, az úttest pedig nedves volt.

hirdetés

Az autót vezető férfi így egy jobbra ívelő útszakaszon elvesztette az uralmát a jármű felett, és az út mentén lévő korlátnak csapódott.

A korlát fémcsöve az ütközés során átszakította az autó jobb hátsó ajtaját, valamint áthatolt a hátul ülő fiatal törzsén is, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés