hirdetés
Belföld

Vádat emeltek a féltékenységből gyilkoló román orvos ellen

Vádat emeltek emberölés miatt azzal a tüdőgyógyásszal szemben, aki Nyíregyházán féltékenységből ölte meg szerelmét, valamint sebesítette meg annak férjét még 2016-ban egy általa engedély nélkül tartott pisztollyal.

Vádat emeltek a féltékenységből gyilkoló román orvos ellen
hirdetés

A vádlott orvosként dolgozott Magyarországon, s 2012-ben ismerkedett meg későbbi áldozatával, akivel egy időben szerelmi kapcsolata alakult ki – idézi fel a 24.hu.

Később azonban szakítottak, amit a férfi nem vett tudomásul, és folyamatosan személyesen és telefonon kereste a nőt, majd 2016. augusztus 31-én magához vette az engedély nélkül tartott pisztolyát, és a nő házához ment, ahol őt és férjét is meglőtte.

A nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe, a férje életét pedig ugyan sikerült megmenteni, de maradandó fogyatékossággal és súlyos egészségromlással gyógyult meg – a bal oldali végtagjai lebénultak.

A vádlott a bűncselekmény napján Romániába menekült. Ott lőfegyverrel visszaélés miatt ítélték 3 év 4 hónap börtönbüntetésre, amelyből 2019 augusztusában szabadult.

hirdetés

A gyanúsítottat a román hatóságok átadták Magyarországnak, s most előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja őt az ügyészség, valamint életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak úgy, hogy a vádlott csak legkorábban 35 év múlva szabadulhatna feltételesen.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés