Belföld

Uniós átlag feletti a magyar átoltottság Müller Cecília szerint

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján megjegyezte azt is, hogy minden nap vannak olyan fiatal elhunytak, akiket a védőoltás megmenthetett volna.

Uniós átlag feletti a magyar átoltottság Müller Cecília szerint
hirdetés

A tisztifőorvos asszony azt mondta, hogy veszélyeztető állapot, amikor lélegeztetőgépre szorul valaki, s ennek megakadályozása a védőoltások beadásának egyik célja – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

Müller Cecília ismertette, hogy minden háziorvos 50-55 adagot tud most beadni a Sinopharm vakcinájából, akadnak azonban olyan háziorvosok is, akik hetven vakcinát oltanak el, mindez pedig a krónikus betegek és az idősek számától is függ.

hirdetés

A jövő héten a kínai vakcina mellett az AstraZeneca és a Pfizer készítményei is rendelkezésre állnak majd, így jelentős mennyiségű oltás beadására van mód. Egy hét során mintegy 368 ezer embert tudnak beoltani.

Már az is nyújt némi védelmet, ha valaki az első adag vakcinát megkapta, ám jelentősen növeli a védelmet az, ha a második adagot is beadják. Tökéletes, száz százalékos védettség ugyanakkor nincs, viszont a súlyos, halálos lefolyású betegség ellen védenek az oltások.

A hazai átoltottság uniós átlag felett van, de a tisztifőorvos asszony ismét kérte az embereket, hogy ne késlekedjenek, ha oltásra hívják őket, és ne hagyják lebeszélni magukat.

A szennyvíz-vizsgálatok alapján a fővárosban és Debrecenben emelkedik a brit koronavírus-variáns jelenléte, s eddig ezt a mutáns 400 főnél mutatták ki az országban. Az oltások azonban ez ellen is hatásosak.


hirdetés

További híreink
hirdetés