Belföld

Újabb szállítmány érkezett ma a Pfizer vakcinájából

hirdetés

Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a mai nappal 25 ezer embernek elegendő Pfizer-vakcina érkezett hazánkba, melyekből 20 oltópontra szállítottak. Eddig egyébként 5 Pfizer- és 1 Moderna-szállítmány érkezett, amelyek 165 ezer ember beoltását teszik lehetővé.

Újabb szállítmány érkezett ma a Pfizer vakcinájából

A mai szállítmány után legközelebb a Moderna védőoltásából érkezik majd vasárnap egy 9 ezer ember beoltásához elegendő szállítmány.

Az országos tisztifőorvos az InfoStart.hu szerint a legfrissebb, a járvánnyal kapcsolatos adatokról szólva elmondta, hogy 104 083 főre csökkent az aktív betegek száma, a gyógyultaké viszont már 244 681-re nőtt.

Egyúttal megjegyezte azt is, hogy még nem lehet enyhíteni az óvintézkedéseken, mivel továbbra is magas az elhunytak száma – eddig már több mint 12 ezer halálos áldozata van a járványnak Magyarországon.

Az elhunytak megközelítőleg négy százalékának nem volt semmilyen más alapbetegsége, hanem az okozta a halálukat, hogy súlyos tüdőgyulladást és sokszervi elégtelenséget okozott náluk a koronavírus-fertőzés.

A tisztifőorvos asszony szólt arról is, hogy hamarosan lezárul az oltás első szakasza az egészségügyi intézményekben, s nemsokára már az idősotthonok mellett más bentlakásos intézményekben is biztosítani fogják az oltakozás lehetőségét.

Egyelőre viszonyt még csak 80 intézménybe tudtak eljutni az 1600 hazai idősotthonból és további 300 bentlakásos intézményből. Ennek az az oka, hogy egyelőre kevés a vakcina, ám a hétvégén érkező szállítmányból a szociális ellátórendszerben élők és dolgozók kapnak majd.

Az oltási sorrendben őket követik majd az otthon élő 89 éven felüliek.

Csütörtökön egyébként a négy elsőként kiválasztott idősotthonban már a második oltást végzik majd.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés