Belföld

Újabb részletek a Honvédkórházban tomboló férfiról

Azért volt előzőleg kikötözve a Honvédkórházban egy beteg halálát okozó, s többeket megtámadó kínai férfi, mert önmagára jelentett veszélyt – a csöveket kezdte kitépkedni a testéből az eset előtt – derül ki a Blikk cikkéből.

Újabb részletek a Honvédkórházban tomboló férfiról
hirdetés

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, egy 37 éves kínai származású férfi a Honvédkórház covid-osztályán több szúrással megölt egy lélegeztetőgépen, mélyaltatásban lévő nőt, miután másokra is rátámadott az intézményben.

A lap megtudta, hogy valójában nem sebészollóval követte el tettét az elkövető, hanem egy műanyag nyelű kötözőollóval. Az ilyen kötözőollókat egyébként nem kell elzárva tartani, és általános gyakorlat az is, hogy a kórteremben hagyják a többi, kötözéshez szükséges eszköz mellett.

hirdetés

Az intenzív osztályokon nincs biztonsági személyzet, mivel az ott fekvő betegek állapota ezt nem indokolja.

A Blikk saját információira hivatkozva azt írja, hogy az elkövetőt előzőleg azért kötözték ágyához, mert saját magára veszélyt jelentett – a csöveket tépte ki a testéből. Miután lekötözték, s lenyugodott, eloldozták, és egészen az eset napjának délutánjáig teljesen normálisan is viselkedett.

Akkor azonban a kötözőollóval egy betegtársára támadott, aki magánál volt, így segítséget hívott, mire a férfi a másik kórterembe szaladt, ahol a mélyaltatásban lévő betegre támadt.

Kihallgatásán a férfi nem tudta megindokolni tettét, állítása szerint semmire sem emlékszik.

A Blikk megszólaltatta annak az étteremnek egy törzsvendégét, ahol a – magyarul nem beszélő – kínai férfi szakácsként dolgozott. Az ő visszaemlékezése szerint két dolog miatt emlékezett a szakácsra. Az egyik az volt, hogy nagyon jól főzött, a másik pedig, hogy az étterem többi dolgozójánál sokkal termetesebb és magasabb volt.

A lap szerint a kórházban a támadást több ápoló is végignézte, de közbelépni nem mertek.


hirdetés

További híreink
hirdetés