Belföld

Újabb rémhírterjesztő került rendőrkézre

Egy ötvenkét éves aparhanti nő a közösségi oldalán azt írta, hogy az országban több egészségügyi intézményt rövidesen bezárnak, amely állításának természetesen nem volt alapja, s a rendőrök ki is hallgatták őt.

Újabb rémhírterjesztő került rendőrkézre

Rémhírterjesztés miatt indítottak büntetőeljárást a Bonyhádi Rendőrkapitányságon április huszonhetedikén az ügyben, az egyik közintézmény feljelentése alapján – számolnak be róla a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő az egyik közösségi oldalon a saját profiloldalán, nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben írt ki olyan valótlan állításokat, amelyek egészségügyi intézmények bezárásáról szóltak.

A nő által közölt állítások alkalmasak voltak arra, hogy az emberek nagyobb csoportjában zavart, valamint nyugtalanságot keltsenek, valamint arra is, hogy az ellátórendszerbe vetett közbizalmat megingassák.

Május hetedikén a bonyhádi nyomozók a valótlan tényeket tartalmazó bejegyzést közzé tévő 52 éves aparhanti nőt rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.További híreink