hirdetés
Belföld

Újabb Pfizer-vakcinaszállítmány érkezett, a Moderna szállítmánya is úton

hirdetés
Kedden délelőtt a Pfizer vakcinájából újabb szállítmány érkezett a Dél-pesti Centrumkórházba, s több budapesti kórházba is szállítottak a készítményből.
Újabb Pfizer-vakcinaszállítmány érkezett, a Moderna szállítmánya is úton
hirdetés

A Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Intézetébe ezer ampulla érkezett, s innen szállítják majd az oltóhelyekre a vakcinát – számolt be róla az MTI az M1 csatorna híre alapján.

Ugyancsak kedden érkezik a Moderna első hazánkba irányuló szállítmánya, amely 7200 adag oltóanyagot tartalmaz.

hirdetés

A Pfizer 81 tálca oltóanyaga 47 385 ember oltásához elegendő, míg a Moderna készítményéből 3600 ember vakcinázása oldható meg a most érkező adaggal számolva.

Ezen oltóanyagokkal még az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak vakcinázása zajlik. Közülük az egészségügyi dolgozókat a kórházi oltópontokon oltják, míg az idősotthonokba oltócsoportok mennek ki.

A két vakcina egyébként az alkalmazását és az ellenjavallatokat tekintve is hasonló.

Hétfőn a korábban érkezett vakcinákat maradéktalanul felhasználták, s az oltás ütemét és gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg.

A következő hetekben újabb vakcinaszállítmányok érkezésére lehet szállítani, s ennek ütemében folytatódhat az oltás az egészségügyben, az idősotthonokban, valamint az oltási tervben megjelölt további célcsoportoknál.

Az év első felében várhatóan további oltóanyagok is megkaphatják a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, így további oltóanyagok is érkezhetnek, melyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés