hirdetés
Belföld

Új sétány készül Balatonfüreden

Új sétány készül el októberre Balatonfüreden. A Kékszalag sétány a Füred Kemping előtti 550 méteres szakaszon húzódik majd, és pihenőpadok, szigetsávok, sok zöldfelület, valamint a tókerülő vitorlás versenyt megidéző látványelemet lesznek.

Új sétány készül Balatonfüreden
hirdetés

A sétány a Tagore sétányt köti majd össze a Széchenyi sétányon keresztül, amivel létrejön egy egységes arculatú, egybefüggő sétálórész Balatonfüred parti részén.

A Kékszalag sétány útvonalán kétoldalt fákat ültetnek, valamint ahol csak lehet, parkosítanak és zöld tereket hoznak létre. Egyúttal olyan elemeket is létesítenek, amelyek a Kékszalag vitorlásversenyt elevenítik fel – ezáltal a sétálóút turistalátványosság is lesz egyben – írja az Infostart.hu.

Bóka István balatonfüredi polgármester elmondta, hogy a jövő évi szezonra a sétány folytatása is elkészült, amely a kemping főbejáratától a Balaton-partig vezet majd. A kempingbe bevezető utat felújítják, valamint egy újabb szakasszal bővítjük. A strandszezonon kívül nyitott lesz a belső sétány is, így ki lehet majd sétálni egészen a strandig.

A kemping bejáratánál kétoldalt installációkat helyeznek el, amik nemcsak utcabútorokként funkcionálnak majd, de bemutatják magát a vitorlásversenyt, annak győzteseit és a legendás hajókat is.

A pihenőpadok is a klasszikus vitorlások fafedélzetét idézik meg, míg az árnyékolásról vitorlásvásznak gondoskodnak majd, amelyen ugyancsak a hajókról, hajóosztályokról lesznek információk.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Zoltan Horvath)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés