hirdetés
Belföld

Úgy szedett strandbelépőt egy önkormányzat, hogy a partszakasz állami tulajdonban volt

Szerződés nélkül is 700 forintot kért a badacsonytomaji önkormányzat a fürdőzőktől az egyébként állami tulajdonban lévő partszakaszon.

Úgy szedett strandbelépőt egy önkormányzat, hogy a partszakasz állami tulajdonban volt
hirdetés

Több mint tíz éven át jelentős bevételre tett szert a badacsonytomaji önkormányzat azáltal, hogy belépőjegyeket árusított egy olyan partszakaszon, amely nem is a város tulajdonában áll – írja a 24.hu.

A portál szerint az idei szezon előtt rendezte a jogi viszonyokat az önkormányzat, s nemrég kötötte meg a terület használatára vonatkozó megállapodást.

A badacsonytomaji strand területe két, a vízparttal párhuzamosan elnyúló, közel egyenlő nagyságú ingatlanból áll tulajdonjogilag, de az önkormányzat tulajdonában csak a Balatonnal nem érintkező terület van.

A vízpart közel 5 ezer négyzetméteres szakasza az állam tulajdonát képezi, s a földhivatali nyilvántartás szerint a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van.

A lap felidézi, hogy évek óta 700 forint a felnőtt napijegy, s a bevételek a Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Kft.-hez folynak be. Az önkormányzat cége 2005 óta üzemelteti a fürdőt.

A portál megkereste kérdéseivel Krisztin N. László polgármester sajtóirodáját is, s azt ugyan „lényegében elismerték”, hogy tizenkét éven át jogalap nélkül szedtek pénzt a fürdőzőktől, de arra nem tértek ki, hogy a szerződésről miként feledkezhettek meg.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Eszter Miller)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés