hirdetés
Belföld

Túl zajos és forgalmas volt a szadai szafaripark, a helyiek tiltakozásának a városvezetés is engedett

Nem működhet tovább a Szadai Szafari Park, ugyanis az önkormányzat nem adta meg a további működéséhez szükséges engedélyt. Ennek oka a Blikk szerint az volt, hogy a helyiek a túl nagy zajra és forgalomra panaszkodtak, ami idővel a létesítmény mindennapjait kísérte.

Túl zajos és forgalmas volt a szadai szafaripark, a helyiek tiltakozásának a városvezetés is engedett
hirdetés

Az önkormányzat a környéken élők panaszait figyelembe véve döntött úgy, hogy nem ad engedélyt a Magyar Nemzeti Cirkusz által fenntartott Szadai Szafari Park további működésére a területen – derül ki a Blikk cikkéből.

A lap a polgármesteri hivataltól megtudta, hogy a városvezetés álláspontja szerint a parkot üzemeltető Richter család túlterjeszkedett az eredeti elképzelésen, és még egy mini vidámparkot is üzembe helyezett, továbbá többször is hangosítással erősített rendezvényeket tartott a parkban.

Egy helyi lakos leszögezte, hogy őket valójában nem az állatok zavarják, hanem az, hogy „a sok ezer látogató autójával ott sorakozik az utcán, (és) ki sem lehet lépni”. Panaszkodott ő is a forgalomra és a hangosítással járó zajterhelésre.

A lapnak elmondta, hogy sokszor nyújtottak be panaszt, s az utcai lakóival végül társaságba tömörültek, amivel sikerült elérni, hogy az önkormányzat ne támogassa tovább a park működését.

A jelenlegi visszajelzések alapján azonban más helyszínen tovább működhet a szafaripark, ugyanis – miután a Facebookon kértek segítséget a működtetői egy közleményben együttműködésre hajlandó önkormányzatoktól – máris több polgármester kereste meg őket ifjabb Richter József elmondása szerint.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés