hirdetés
Belföld

Túl vagyunk a harmadik hullám nehezén

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy túl vagyunk a harmadik járványhullám nehezén, s mostanra négyszer annyi a gyógyultak száma, mint az aktív fertőzötteké.

Túl vagyunk a harmadik hullám nehezén
hirdetés

Az országos tisztifőorvos hozzátette, hogy akit be tudnak oltani, azoknak teljeskörűen rendelkezésére áll a lehetőség arra, hogy oltásra jelentkezzenek – írja az InfoStart.hu.

Müller Cecília azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy még nem zárult le a járvány, és a környező országokban is magasak a számok. Ez utóbbinak az oka meglátása szerint az, hogy máshol nem áll rendelkezésre annyi oltás, mint hazánkban.

Tájékoztatása szerint biztatóak a szennyvízadatok, hiszen majdnem mindenhol csökken a koronavírus örökítőanyagának a koncentrációja. Kivételt képez Pécs és Szekszárd, ahol még emelkedés tapasztalható, igaz, csak enyhén.

Az elektív ellátások és a népegészségügyi szűrővizsgálatok újraindulása nyomán azt kérte, hogy aki meghívást kap valamilyen szűrővizsgálatra, az feltétlenül menjen el. Hamarosan itt a nők nagy létszámú méhnyakrákszűrése is, amelyre Magyarországon háromévente kerül sor.

Vastagbélszűrésre is több 50-70 évesnek küldtek ki meghívót, ám közülük csak 260 ezren jelentkeztek.

(A borítókép forrása: MTI/Vasvári Tamás)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés