hirdetés
Belföld

Többen is életüket vesztették az elmúlt napok tűzeseteiben

Sajnos csütörtökre virradóra ismét halálos lakástűz történt, ami a héten már az ötödik ilyen tragédia volt.

Többen is életüket vesztették az elmúlt napok tűzeseteiben
hirdetés

Csütörtökön hajnalban fél három körül érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy kigyulladt Siklóson a Váralja utcában egy nyolcvan négyzetméteres családi ház. A helyszínre tizenegy tűzoltó vonult ki három járművel, és három irányból kezdték oltani a lángoló épületet. Az ingatlanban egy holttestet találtak az előszobában – írja az InfoStart.hu.

A házban teljes terjedelmében égett egy nyolc négyzetméteres hálószoba, és az előszobában is megjelentek már a lángok. Összesen tizenkét négyzetméteren pusztított a tűz, amely a földszintre és a ház tetejére is átterjedt, utóbbi így beszakadt.

A tűzoltók egy órán keresztül dolgoztak az oltáson, s egy gázpalackot is kihoztak az épületből, amivel megelőztek egy robbanást.

Az ingatlant ketten lakták, akik közül az egyik személy nem sérült meg. A ház lakhatatlanná vált.

hirdetés

Azt még vizsgálja a katasztrófavédelem, hogy milyen körülmények vezettek a tűz kialakulásához.

Ez a héten sajnos már az ötödik olyan tűzeset volt Magyarországon, amely halálos áldozatot követelt. Előzőleg hétfőn délelőtt egy érsekvadkerti parasztházban történt halálos tűzeset, majd szerdán három eset végződött halállal. Ekkor egy dobozi ház melléképületében, egy rákóczifalvai hálószobában, illetve egy kunhegyesi ingatlan előszobájában találtak holttestet a katasztrófavédelem munkatársai.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Jürgen Sieber)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés