hirdetés
Belföld

Több tucat védett ragadozó madár válhatott mérgezés áldozatává

A lakosság segítségét is várják a gödöllői rendőrök a Tura környékén történt tömeges ragadozómadár-mérgezések miatt, hiszen minden információ segíthet közelebb jutni a felelős megtalálásához.

Több tucat védett ragadozó madár válhatott mérgezés áldozatává
hirdetés

Egyelőre ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Gödöllői Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt a madarak elpusztulásával összefüggésben.

Augusztus kilencedikén hét, tizenharmadikán pedig újabb negyven elhullott madár tetemét találták meg Tura és Hatvan között egy mezőgazdasági területen. Az érintett fajok közt olyan védett madarak voltak, mint a réti héja, vagy éppen az egerészölyv, s mérgezésre utal, hogy húsdarabokat találtak a közelükben.

A technikusok által eredetben rögzített húsnyomokat szakértői vizsgálatra továbbították, majd toxikológiai vizsgálat vette kezdetét, amelynek az eredménye egyelőre még nincs meg.

A rendőrség közleménye szerint az érintett területek ellenőrzésére a rendőrök a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival közös járőrszolgálatot szerveztek, valamint folyamatosan zajlik a tanúkutatás, az adatgyűjtés és az összegyűjtött adatok és információk értékelése, valamint elemzése.

Azokat, akiknek bármilyen érdemleges információjuk van a bűncselekménnyel kapcsolatban, kérik, hogy jelezzék ezt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyenen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó számon.

(A borítókép forrása: pixabay.com / LubosHouska)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés