Belföld

Több tucat fát vágtak ki egy keszthelyi parkos területen

Közel negyven fát vágtak ki Keszthelyen egy Balaton-parti telken, amelyet jó ideje közösségi térként használnak a helybéliek.

Több tucat fát vágtak ki egy keszthelyi parkos területen
hirdetés

Az RTL Klub riportjában arról számolt be, hogy a helyszínen lévő fák kétharmadát, mintegy negyven növényt vágtak ki az eredeti megközelítőleg hatvanból Keszthelyen egy Balaton-parti telken.

A beszámolók szerint váratlanul és előzetes tájékoztatás nélkül elvégzett fakivágásról egy helyi, KÉVE nevű egyesület osztott meg videót az interneten.

hirdetés

Mint kiderült, a Balaton Szálló mögötti területről van szó, amelyet most elkerítettek, és a jövőben az egyesület szerint építkezni fognak ott.

A korábban is magánkézben lévő helyszínt egyébként évtizedek óta használták a helybéliek közösségi térként.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1662667?autoplay=0" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

A helyi ellenzék kifogásolja, hogy nem adnak tájékoztatást a készülő beruházásról, hiszen a polgármester nemrégiben kiemelt beruházássá nyilvánította a területet és az ott folyó építkezést.

A helyi televízió a főépítésztől megtudta, hogy több fa már balesetveszélyes volt, nem egy növény pedig nem kívánatos, invazív faj képviselője volt, s ezért került sor a kivágásukra, a területen pedig egy vendéglátóhely épül.

A csatorna riportja szerint egyelőre nem tisztázott, hogy a kivágott fákat esetlegesen mikor, hogyan terveznék pótolni.


hirdetés

További híreink
hirdetés