hirdetés
Belföld

Több százezres jutalmat kapnak a fegyveres testületnél dolgozók

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján hamarosan bruttó 500 ezer forintos jutalmat kaphatnak a fegyveres testületnél dolgozók.

Több százezres jutalmat kapnak a fegyveres testületnél dolgozók
hirdetés

Már kedden arról lehetett olvasni, hogy egy rendelet alapján a rendőrök és más fegyveres testületnél dolgozók az év végén több százezres juttatásra számíthatnak, a Blikk azonban most a Magyar Közlönyben megjelent rendeletre hivatkozva azt írja, hogy bruttó 500 ezer forintos kiegészítésre számíthatnak az érintettek.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy kik is az érintettek, azt írják, az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szervnél, a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési feladatokat ellátó szervnél, a terrorizmust elhárító szervnél, az idegenrendészeti szervnél, a hivatásos katasztrófavédelmi szervnél, a büntetés-végrehajtási szervezetnél, az Országgyűlési Őrségnél, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, illetve a honvédelmi szervezetnél dolgozók számíthatnak a juttatásra.

A rendelet emellett kitér arra is, hogy az idén január 1. és december 1. között, szolgálatteljesítése közben elhunyt egykori munkatársak örökösei, illetve a szolgálatteljesítés közben súlyos sérülést szenvedett, de emiatt szolgálati viszonnyal már nem rendelkező személyek is részesülnek a juttatásból.

Akadnak azonban olyanok is, akik nem kapnak pluszpénzt, így például azok, akik a hónap első napján nem voltak jogosultak illetményre, akik távolléti díjának felét vagy egészét vissza kellett tartani, akik vezénylés jogcímén látnak el hivatásos szolgálatot (azok kivételével, akik illetményét a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervezet állapította meg), valamint akik jelenleg felmondási idejüket töltik.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés