hirdetés
Belföld

Több százezer 60 év feletti ember még nem oltatta be magát

Hazánkban még négyszázezer 60 év feletti személy nem kérte a koronavírus elleni védőoltást, noha az alkalmazásban lévő készítmények hatására jelentősen alacsonyabb a megbetegedés kockázata, s az esetleges tünetek is sokkal enyhébbek az oltottak körében.

Több százezer 60 év feletti ember még nem oltatta be magát
hirdetés

A jelenlegi adatok nagyjából megegyeznek az egy évvel ezelőttiekkel, azonban a kórházban ápoltak és lélegeztetőgépen lévők, továbbá az elhunytak között nagyon alacsony az oltottak száma – számolt be róla az MTI szerint Rusvai Miklós virológus az M1 műsorában vasárnap.

A szakember közlése szerint a fertőzöttek száma mindenképpen növekedni fog, s az oltás abban segít, hogy kevesebben kerüljenek kórházba vagy lélegeztetőgépre, és kevesebben veszítsék életüket a megbetegedés következményeiben.

A virológus elmondása szerint a nemzetközi trendek alapján világszerte a hatodik hullámnál tartunk, melyek közül a harmadik bizonyult a legerősebbnek, s azóta csökkenő tendencia figyelhető meg az új fertőzöttek és halottak számában.

Magyarországon is a harmadik hullám volt a legerősebb, s várhatóan a negyedik hullám, majd az azt követőek egyre gyengébbek lesznek.

hirdetés

Rusvai Miklós azon reményét fejezte ki, hogy két év alatt ez a vírus is hasonlóan lesz csak jelen, mint a klasszikus koronavírusok, a náthavírusok.

(A borítókép forrása: MTI/Vajda János)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés