hirdetés
Belföld

Több rendbeli csalással gyanúsítanak egy 23 éves nőt

hirdetés
Tavaly novemberben adták ki a 28 rendbeli csalással gyanúsított 23 éves nő elleni elfogatóparancsot, mostanra pedig elfogták és őrizetbe helyezték őt.
Több rendbeli csalással gyanúsítanak egy 23 éves nőt
hirdetés

A nőt tavaly tavasszal kezdték egyre másra feljelenteni az átvert áldozatok, akik internetes vásárlás során nem kapták meg a várt árut, holott a szállítási költséget, a termék árát, illetve az előleget előzőleg már kifizették.

Az egyik nő csak a 3070 forintos postaköltséget utalta át egy játékkonzol feladásáért, azonban volt, aki nála sokkal több pénzt küldött a csalónak. Egy „összteleszkópos kerékpárért” egy férfi például 150 ezer forintot utalt át, s mondani sem kell, a pénzzel a nő kereket oldott.

hirdetés

A csaló egyebek mellett videókártyát, könyvcsomagot, játékkonzolt, laptopot, fülbevalót, karperecet, kerékpárt, papucsot, cipőt, övet hirdetett meg eladásra, az „eladásai” révén pedig több mint 1 millió forinttal gazdagodott. A pénzből biztosította megélhetését, állandó munkahelye nem volt.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/166Bs19QUtk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Csakhogy a ceglédi rendőrök is résen voltak, és 2020 novemberében egyértelművé vált számukra, hogy a csalássorozattal a 23 éves P. Petra gyanúsítható.

Hiába ellenőrizték viszont visszatérően a nő állandó lakcímét és ismert tartózkodási helyeit, nem találták meg. Végül elfogatóparancsot adtak ki ellene, s 2021. január 11-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztályának munkatársai a fővárosban elfogták az akkor már hét rendőrkapitányság által körözött nőt.

P. Petrát őrizetbe vették, s ő beismerte a terhére rótt 28 bűncselekmény elkövetését. A nővel szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés