hirdetés
Belföld

Több nőt leütött egy ok nélkül támadó férfi az Árkádban

Több nőre támadt rá ok nélkül egy férfi a budapesti Árkád bevásárlóközpontban, illetve Zuglóban. Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás a 31 éves, szigetszentmiklósi K. Zoltánnal szemben.

Több nőt leütött egy ok nélkül támadó férfi az Árkádban
hirdetés

A férfi november 13-án este fél hat körül, a Mogyoródi úton fejen ütötte egyik áldozatát, s miután a földre lökte őt, belerúgott, aztán szó nélkül továbbállt. A rendőrök ekkor fél órán belül elfogták a harmincegy éves K. Zoltánt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A szigetszentmiklósi férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését a kihallgatása során – írja a rendőrség közleménye alapján a 24.hu.

Az eljárás során felmerült annak gyanúja, hogy ugyanaz a férfi követhetett el másik három, hasonló támadást is, mivel pedig K. Zoltán ekkor elérhetetlenné vált a hatóságok számára, elfogatóparancsot adtak ki ellene még november végén.

Mint kiderült, a férfi az egyik kőbányai bevásárlóközpont elektronikai üzletében egy nő mögé lépett, és olyan erővel fejbe ütötte, hogy áldozata a földre zuhant, mire ő egyszerűen kisétált az üzletből. Később egy cipőbolthoz ment, ahol egy vele szembejövő másik nőt is úgy arcon ütött, hogy a nő földre zuhant. Harmadjára egy ruházati boltnál ütött tarkón egy nőt, azután pedig elhagyta a bevásárlóközpontot.

Mind a négy nő arról számolt be a nyomozóknak, hogy támadójuk szó nélkül ütötte le őket, bármiféle előzmény nélkül.

hirdetés

Múlt héten szerdán fogták el a rendőrök a gyanúsítottat az Árkád bevásárlóközpont előtt, ahol a korábbi támadásokat elkövette.

K. Zoltánt négyrendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, s őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását is. A gyanúsított továbbra is tagadta a bűncselekmények elkövetését, és azt állította, hogy „soha nem volt az erőszak híve”.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a férfi bejelentett lakóhelyén nem tartózkodik, és más tartózkodási helyet sem tudott megadni a nyomozóknak. Mindezen felül nincs munkahelye és jövedelme, s nem tartja a kapcsolatot a családjával, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll. Ezek fényében kezdeményezték K. Zoltán letartóztatását.

A bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

(A borítókép forrása: pixabay.com / fsHH)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés