hirdetés
Belföld

Több mint 400 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

A hétvégén több mint négyszáz határsértővel volt dolga a rendőröknek, több mint kétszáz személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, és négy halálos balesetnél helyszíneltek – derül ki a rendőrség hétvégi összesítőjéből.

Több mint 400 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén
hirdetés

Az összesítés szerint péntek 0 óra és vasárnap 24 óra között a rendőrök hatvanhét személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyből négy balesetben négy ember vesztette életét. Tizenhat baleset súlyos, negyvenhét pedig könnyű sérüléssel végződött, ittas vezetés gyanúja miatt huszonöt személyt állítottak elő.

A hétvége napjai alatt összesen 348 személyt fogtak el a rendőrök, közülük ötvenöt személyt ellenük érvényben lévő körözés alapján, kettőszáz-öt főt pedig azt követően, hogy bűncselekmény elkövetésén érték őket tetten.

322 személyt állítottak elő, közülük 137 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedésre 303 esetben került sor.

A rendőrök és a katonák a hétvége során összesen 404 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, s kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, valamint 161 személyt megakadályoztak abban, hogy illegálisan az ország területére lépjenek.

hirdetés

Harminckilenc határsértőt is elfogtak, két személlyel szemben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés