hirdetés
Belföld

Több mint 200 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

Legalább az első oltását már 5 825 831 ember kapta meg, míg a második vakcinát 5 530 279-en, a harmadikat pedig 438 ezren vették fel.

Több mint 200 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak
hirdetés

Szerdára 246 új fertőzöttet igazoltak, amivel a járvány kezdete óta összesen 814 064 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Három beteg elhunyt, így az áldozatok száma 30 077 főre emelkedett. A gyógyultak már 778 401-en vannak, de nőtt az aktív fertőzöttek száma is, méghozzá 5 586 főre – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményből.

Kórházban jelenleg 208 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül huszonhatan vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy a delta vírusvariáns több európai országhoz hasonlóan hazánkban is terjed, s a legnagyobb veszélyt a beoltatlanokra jelenti. Őket ezért arra kérik, hogy oltassák be magukat. Ehhez az interneten kell regisztrálni és időpontot foglalni, vagy a háziorvosnál is kérhető a vakcina.

A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet, hiszen a beoltottak alig egy százaléka betegszik meg, s az esetleges betegség lefolyása is jóval enyhébb szokott lenni náluk, mint az oltatlanok esetében.

A még be nem oltott egyetemi hallgatókat és oktatókat is kérik a vakcina felvételére.

A harmadik oltásra is foglalható már időpont az interneten, de a háziorvostól is lehet kérni. Különösen az idősek és a krónikus, legyengült immunrendszerű betegek számára ajánlott a harmadik oltás felvétele.

(A borítókép forrása: MTI/Komka Péter)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés