hirdetés
Belföld

Több mint 200 embert mentettek ki idén eddig a Balatonból

Sajnos tizenhárom ember életét vesztette a tóban, ami a tavalyi egész éves számnál (ami nyolc fő volt) már most magasabb – számolt be róla Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.

Több mint 200 embert mentettek ki idén eddig a Balatonból
hirdetés

Horváth László az emberek figyelmét felhívta arra, hogy az eddigi halálesetek többsége a nagy melegben, partközelben történt, s a vízbiztonság hiánya okolható érte.

Felidézte, legutóbb vasárnap egy testvérpár fulladt a vízbe, akik az alsóbélatelepi strandon, matracokkal fürödtek. A rendőrség az eset okairól és körülményeiről többhetes, közigazgatási eljárás keretében zajló vizsgálat során igyekszik pontos képet nyerni.

A tragédiák fényében ismét arra figyelmeztette az embereket, hogy fogadják meg a vízirendészetnek a rendőrség honlapján elérhető tanácsait, elsősorban azt, hogy senki ne menjen egyedül a vízbe, kiváltképpen a legmelegebb órákban, amikor egy egyszerű rosszullét is végzetessé válhat.

Fontos a mentőmellények használata is, amelyek közül már egészen olcsón be lehet szerezni praktikus darabokat is.

Horváth László kérte, hogy aki a Balatonban bajba kerül, esetleg bajba jutott embert lát, hívja a 112-es segélyhívó számot vagy az ingyenesen tárcsázható 1817-es vízi segélyhívó számot.

(A borítókép forrása: pixabay.com / ivabalk)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés