Belföld

Több iskolában megugrott a hiányzások száma a koronavírus miatt

A 35 fős tanári karból 33 tanár elkapta a koronavírust egy tiszamenti általános iskolában – számolt be róla a Népszava a PSZ elnökének, Szabó Zsuzsának a tájékoztatása alapján.

Több iskolában megugrott a hiányzások száma a koronavírus miatt
hirdetés

A lapnak Szabó Zsuzsa elmondta, hogy hétfőn levélben fordultak a köznevelési államtitkársághoz azt kérve, hogy mielőbb hozzanak döntést az iskolákban „egyre súlyosbodó járványhelyzet” okán.

A PSZ ezzel kapcsolatosan két javaslatot is vázolt.

hirdetés

Az egyik szerint az általános iskolákban a középiskolákhoz hasonlóan a digitális oktatásra kell áttérni úgy, hogy a szülőknek eközben 100 százalékos táppénzt biztosítanának azért, hogy otthon tudjanak maradni a gyermekkel.

A másik javaslat arról szól, hogy csak a felsősöknél legyen digitális oktatás, míg az alsóbb évfolyamokban az online és a tantermi oktatást vegyítő „hibrid” oktatás kerülne bevezetésre.

Szabó Zsuzsa megjegyezte azt is, hogy volt olyan debreceni iskola, ahol a 240 diákból mindössze ötvenen voltak bent az elmúlt napokban, míg egy fővárosi intézmény 748 tanulójából 573-an maradtak otthon.

Az otthon marad diákok nagy részénél hatósági házi karantént rendeltek el, s ezért maradtak távol az iskolától, ám olyan is volt, akit azért nem engedtek be a szülők, mert féltették a járványtól.

A PSZ-elnök úgy látja, hogy nem kellene megvárni, míg „minden iskolában” hasonló helyzet alakul ki.

Szólt arról is, hogy számos iskolában már elhasználták azt az időkeretet, amelyet a hiányzó pedagógusok eseti helyettesítésére ki lehetett írni.


hirdetés

További híreink
hirdetés