hirdetés
Belföld

Több helyen is károkat okozott a pénteki vihar

Három megyében is komolyabb károkat okozott a péntek délutáni vihar az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint.

Több helyen is károkat okozott a pénteki vihar
hirdetés

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a felhőszakadások következtében rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott, amely különösen Mezőkövesden okozott sok problémát. Ott estighúsznál is több bejelentés érkezett a tűzoltókhoz a viharkárok miatt. Így például az egyik idősotthonba betört az esővíz, ahol a tűzoltók szivattyúzással oldották meg a helyzetet, miközben több lakóházban elöntötte a pincéket az esővíz. Forró községben a Devecseri-patak a gáton átbukva egy telephelyet öntött el – számol be róla az InfoStart.hu a Katasztrófavédelem közleménye alapján.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon is intenzív felhőszakadást tapasztalhattak az ott élők pénteken este, s mivel rövid idő alatt nagy mennyiségű eső esett, ezért megteltek a vízelvezető csatornák, s a tűzoltók a városgazdálkodási cég szakembereivel közösen tervezték meg a csapadékvíz elvezetését a városból. A megyében ugyancsaktöbb tucatnyi bejelentés érkezett a műveletirányítási központba az időjárás okozta károk miatt.

Az erős szél és a felgyülemlett esővíz okozott károkat pénteken Hajdú-Bihar megyében, ahol **Debrecenben útra dőlt fához, illetve az esővíz elvezetéséhez is kérték a tűzoltók segítségét.**Mindeközben Berettyóújfaluban a szél egy családi ház kúpcserepeit bontotta meg, s egy Bessenyei lakótelepi lépcsőházban, illetve egy ház pincéjében is az esővíz okozott problémát.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés