hirdetés
Belföld

Több helyen hiányzásokkal indult újra az iskola

Hétfőn újranyitottak az óvodák, illetve az általános iskolák alsó tagozatain is visszatért a jelenléti oktatás. Előfordult azonban olyan is, hogy ez intézményben a tanulók nagyobb része hiányzott.

Több helyen hiányzásokkal indult újra az iskola
hirdetés

Az RTL Híradó riportja szerint az iskolákban sűrűbb szellőztetéssel, kézfertőtlenítéssel, lázméréssel, maszkviseléssel, illetve a testnevelés órák szabadban tartásával is igyekeznek a fertőzés kockázatának csökkentésére.

Vannak iskolák, ahol a tanórán is maszkot kell viselniük a gyerekeknek, mivel a gyakran idősebb generációba tartozó pedagógusokat védeni kell.

Sok iskolában a hiányzások aránya viszonylag magas volt. Az egyik intézmény vezetője azt mondta a csatornának, hogy az 560 alsós közül mintegy 400-an visszatértek hétfőn az iskolába, a többieknek pedig eljuttatják a tananyagot.

Egy budaörsi általános iskolában az alsósok 60 százaléka – köztük egy teljes osztály – maradt otthon, aminek az lehet az oka, hogy a szülők közül sokan még nem kaptak oltást, miközben ennek függvényében döntenek a gyermekük iskolába engedéséről.

A csatorna által megszólaltatott szülők egyébként vegyes érzésekkel fogadták az iskolák újranyitását – általában azonban jobbnak látták a gyermeket ismét iskolába vinni, hiszen a digitális oktatás során sok feladat hárult a szülőkre, és az online oktatás ebben a korcsoportban meglátásuk szerint nehézkes volt.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1683675?autoplay=0" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés