hirdetés
Belföld

Több év fegyházat kért az ügyész a villamoson késelő vádlottakra

Az előkészítő ülést azért kellett elhalasztani a 28-as villamoson kutyáját védő fiatal férfi megölésének ügyében, mert az első- és másodrendű vádlottak ügyvédjei nem jelentek meg időben.

Több év fegyházat kért az ügyész a villamoson késelő vádlottakra
hirdetés

A bíróság azért halasztotta az ülést, mert az első- és másodrendű vádlottak ügyvédjei nem érkeztek meg időben, s egyikük csak későbbre ígérte érkezését, azzal indokolva a késedelmet, hogy rossz épületbe ment. Feltehetőleg valamilyen technikai hiba idézhette elő az esetet a 24.hu szerint.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője ugyanakkor a lap kérdésére elmondta, hogy az ügyész 20 év fegyházat kért az elsőrendű vádlott L. Jánosra, míg a másodrendű vádlott esetében 10 év fegyházat kért, amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról. A harmadrendű vádlottra 2 év szabadságvesztést kértek négy évre felfüggesztve, amennyiben mindent beismer.

A 24.hu beszámolója szerint az első- és másodrendű vádlottat bilincsben és vezetőszáron vitték a bíróság elé a büntetés-végrehajtás kommandósai.

A vádiratban ismertették, hogy a hajléktalan életmódot folytató 44 éves L. János és 39 éves unokatestvére, D. Károly, továbbá utóbbi férfi akkori barátnője, a prostituáltként dolgozó D. Éva a bűncselekmény napján éppen születésnapot ünnepeltek, s egy közeli dohányboltba indultak, ahol további alkoholt és cigarettát szándékoztak venni.

hirdetés

Ehhez a Kőbányai úti villamosmegállóba mentek, ahol az érkező 28-as járatra felszálltak. A járművön utazott egy 25 éves férfi, a férfi kistestű kutyája, valamint egy barátja is. L. János megállt, hogy megsimogassa a férfi kezében lévő kutyát, de aztán gúnyos megjegyzéseket tett az ebre.

A kutya gazdája az akkor érvényben lévő járványügyi szabályokra is hivatkozva felszólította L. Jánost, hogy maradjon távol a kutyájától, ő pedig erre kötekedni kezdett, és egy kést előrántva indult meg a fiatal irányába. Noha barátja felállt, hogy segítsen, őt D. Károly erősen, ököllel megütötte.

A kiskutya ijedtében elszaladt, s amikor gazdája egy pillanatra nem figyelt, L. János máris mellkason szúrta őt, amit követően elmenekült a helyszínről társaival. A 30 éves nő egy hotel előtti virágládába rejtette a kést.

A verekedést elismerték ugyan a nyomozati szakaszban, de a gyilkosságot nem, sőt, L. János állításaival odáig ment, hogy szerinte a kutyával lévő férfi vette elő a kést, amibe aztán „beleesett”.

Az ülést a bíróság október negyedikére halasztotta a vádlottak ügyvédeinek távolléte miatt.

(A borítókép forrása: pixabay.com / VBlock)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés