hirdetés
Belföld

Több dolgozó is koronavírussal fertőződött a mohácsi kórházban

Közleményt adott ki a Mohácsi Kórházban kialakult helyzet kapcsán Pávkovics Gábor polgármester. A város kórházának belgyógyászati osztályán több beteg és dolgozó is koronavírussal fertőződött meg.

Több dolgozó is koronavírussal fertőződött a mohácsi kórházban
hirdetés

A városvezető azt írta, hogy tájékoztatást kért a Mohácsi Kórház főigazgatójától a belgyógyászati osztály ügyében, s azt tudta meg, hogy két orvos, hét beteg, valamint tizenöt ápoló, illetve egyéb munkakörben alkalmazott munkavállaló PCR-tesztje lett pozitív.

A Bama.hu a polgármestert idézve azt írja, hogy a betegek az előírt eljárásrendnek megfelelően a területileg kijelölt ellátó centrumokba kerültek, míg a kontaktnak minősített dolgozók karanténban vannak.

Az érintett kórházi osztály minden dolgozóját és betegét tesztelték, amely tesztek első eredménye mindenkinél negatív lett.

Az új felvételes belgyógyászati jellegű betegek ellátását átmenetileg a Komlói Egészségcentrum (belgyógyászat), valamint a Pécsi Tudományegyetem (gasztroenterológia) végzi addig, amíg a második teszt eredményei meg nem érkeznek, s meg nem történnek a záró fertőtlenítések. Ezt követően nyit újra, s fogad majd ismét betegeket a belgyógyászati osztály.

hirdetés

Az intézmény többi ellátási területén zavartalanul folyik a biztonságos betegellátás, s a polgármester ígéri, hogy a további intézkedésekről is tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés