hirdetés
Belföld

Tizenéves polgárőrök mentették meg az öngyilkosságra készülő férfit

Pillanatokon múlt, hogy bekövetkezik-e a szörnyűség, azonban a tizenéves Dominik és Sándor a megfelelő időben résen volt, és nem habozott cselekedni.

Tizenéves polgárőrök mentették meg az öngyilkosságra készülő férfit
hirdetés

A 16 és 15 éves fiúk a XIII. kerületi polgárőrség tagjaiként tartottak szolgálatba pénteken délután, amikor a Gyöngyösi utcánál lévő metróaluljárónál egy korlátra felmászó férfit vettek észre – idézi fel a Blikk.

A fiatalok elmondták, hogy először azt hitték, a férfi szórakozik, de aztán észrevették, hogy a cipőfűzőjének egyik fele a korláthoz van rögzítve, a másikat pedig a nyaka köré kötötte.

„Már éppen lépett volna a mélységbe, amikor rohanva odaértünk és visszarántottuk. Gyorsan elvágtam a kötelet, lefektettük a földre, és megvizsgáltuk, hogy minden rendben van-e vele. Óvatosan a nyakáról is eltávolítottam a hurkot, és visszatartottuk a rendőrök és a mentősök érkezéséig”

  • mesélte a Blikknek az egyik hősies fiatal, Dominik.
hirdetés

A fiatal szerint másodperceken múlt, hogy meg tudták menteni a férfi életét, ráadásul szinte biztosan meghalt volna az illető, ha nem lépnek közbe, mert nagyon erősen rögzítette a kötelet.

A lap szerint egy 27 éves, évek óta az utcán élő férfi volt az, akin a fiúk segítettek, s magánéleti problémái mellett a depresszió vitte volna rá tettére. Végül megköszönte a két fiatalnak, hogy megmentették az életét.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

(A borítókép forrása: pixabay.com / Okan Caliskan)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés