hirdetés
Belföld

Tízemeletes épületről ugrott le egy fiatal férfi

Egy huszonegy éves férfi leugrott – állítólag szerelmi bánatában – egy tízemeletes épület tetejéről Celldömölkön szerdán, azonban csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Tízemeletes épületről ugrott le egy fiatal férfi
hirdetés

Túlélte a zuhanást az a huszonegy éves férfi, aki egy tízemeletes celldömölki ház tetejéről ugrott le, ahonnan először egy fára, majd onnan egy, a ház előtt parkoló autóra esett – derül ki a 112press.hu híréből.

A portál helyszíni, meg nem erősített értesülésekre hivatkozva azt írta, szerelmi bánat miatt tervezett öngyilkosságot a fiatal férfi, akit mentőhelikopter szállított kórházba. Úgy tudni, nem életveszélyes az állapota, vagyis valószínűleg túléli a történteket.

A parkoló autóról készült képen egyébként jól látható, hogy a jármú teteje a zuhanás erejétől szinte teljesen összeroncsolódott, így aztán hiába tompították valamelyest az esést a faágak, a férfi még így is nagy sebességgel zuhanhatott le.

A férfi túlélte a zuhanást, mentőhelikopter szállította kórházba.

Közzétette: 112 Emergency Press Hírügynökség2020. szeptember 2., szerda

A Blikknek dr. Kóczán István belgyógyász elmondta, hogy a környezeti tényezőknek köszönhető, hogy a férfi túlélte az esést, hiszen ha valaki ruganyos felületre, például faágra, autóra vagy tetőre érkezik a megfelelő szögben – tehát nem a fejére vagy a bordájára –, akkor a ruganyos tárgyak átvesznek valamennyi energiát, és a sérülések súlyossága is valamivel enyhébb lehet.

„Ezért is lehetséges az, hogy ennél akár nagyobb zuhanásokat is túléljenek például ejtőernyősök. Ha viszont valaki 10 emelet magasból egyenesen a betonra zuhan, az szinte biztosan végzetes”

– idézi a lap az orvos szavait, aki hozzátette, ilyen esések után általában maradandó sérülések keletkeznek.

Emellett megjegyezte, a zuhanást átélő személy súlya is fontos tényező, hiszen minél nehezebb valaki, annál valószínűbb, hogy súlyosabb sérülést szenved.

A 112press újabb cikke szerint egyébként a férfivel, akit jelenleg is kórházban ápolnak, hozzátartozói már tudtak beszélni, sőt, állítólag üzenetet is tudott már küldeni a telefonján.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés