hirdetés
Belföld

Tíz nap alatt 10 ezer közlekedési vizsgát regisztráltak

Miután másfél hónapon át szüneteltek a közlekedési vizsgák, most tíz nap alatt 10 ezer vizsgaeseményt regisztráltak.

Tíz nap alatt 10 ezer közlekedési vizsgát regisztráltak
hirdetés

Múlt hét hétfőn újraindította a vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységét a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához igazodva – számolt be róla az MTI az ITM közlése alapján.

A tárca egyúttal azt is közölte, hogy máris több mint tízezer közúti vizsgaeseményt regisztráltak az elmúlt tíz napban.

Előzőleg március 8-án függesztették fel a veszélyhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit, amelyek április 19-én indulhattak újra.

Összesen 10 348 közúti vizsgaeseményt regisztráltak az elmúlt napokban országszerte, amelyek háromnegyede elméleti vizsga volt. A regisztrált vizsgák több mint kétharmada a B kategóriás jogosítvány megszerzésére irányult.

hirdetés

Az első tapasztalatokat összegezve Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár megjegyezte, hogy tavalyhoz hasonlóan idén sem okoz torlódást a közlekedési vizsgák kényszerű szüneteltetése.

Mint kifejtette, a közúti járművezetői vizsgára jelentkezők a leállást megelőző időszakkal megegyezően átlagosan 1-2 héten belüli időpontokat kapnak.

A Vizsgaközpont az ügyhátralék gyors ledolgozása érdekében akár hivatali időn túli, vagy hétvégi időpontot is biztosíthat az ügyfelek részére.

A beszámolóból kiderül, hogy csak ott szervez vizsgálat, vizsgálatokat és utánképzéseket a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont, ahol járványügyi szempontból biztonságos követelményeket tud teremteni.

Kötelező a részvételkor maszkot viselni, továbbá minden helyszínen kézfertőtlenítőt biztosítanak, s korlátozzák az egyszerre vizsgázók számát azért, hogy be lehessen tartani a védőtávolságot.

A járványügyi készültségre tekintettel rugalmasan kezelik az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, s ingyenesen biztosítanak ilyen esetben is új időpontot.

(A borítókép forrása: pixabay.com / planet_fox)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés