hirdetés
Belföld

Tíz éve elkövetett gyilkosság gyanúsítottját fogták el

Hiába telt el egy évtized, a gyilkos nem titkolhatta örökké a szörnyű tettét.

Tíz éve elkövetett gyilkosság gyanúsítottját fogták el
hirdetés

2009. január ötödikén találtak holtan egy nyolcvanhárom éves nőt hozzátartozói Leányváron, az asszony házában. Az ott talált nyomok és a boncolás is idegenkezűség feltételezésére adott okot, és azt is valószínűsíteni lehetett, hogy az elkövető bántalmazta és megfojtotta az áldozatát. Kutatásra utaló jeleket ellenben nem találtak, és a házat is saját kulccsal zárta be a gyilkos.

A nyomozók kihallgattak szinte mindenkit a településen, valamint igazságügyi orvos, genetikus és nyomszakértőket is rendeltek ki, aminek ellenére nem sikerült beazonosítaniuk a gyanúsítottat. A nyomozást emiatt 2010 decemberének végén fel is függesztették, csakhogy a KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya idén február hatodikán elrendelte a nyomozás folytatását a nyomozás iratainak újraértékelését követően.

A nyomozók a helyszíni szemle adatai és a sértett életvitele alapján felállított verziók módszeres ellenőrzése nyomán mások mellett egy harminckilenc éves, L. László nevű piliscsévi lakost is ellenőriztek, aki éppen jogerős szabadságvesztését tölti egy hasonló jellegű rablás elkövetése miatt. A férfi többször volt Leányváron, ahol főleg barátait, ismerőseit látogatta meg. Járt például a megölt idős nő szomszédjában is, de annak unokájával is jóban volt, sőt, a házába is bejáratos volt.

A bűncselekmény helyszíni szemléjén rögzített biológiai nyomok és vizsgálata során felállított DNS-profil a szakértői vélemény szerint L. Lászlótól származik.

hirdetés

A férfit a nyomozók december 12-én gyanúsítottként hallgatták ki. Kezdetben a gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen is, később azonban beismerte a tettét.

Bevallotta, hogy ittas állapotban a sértett unokáit akarta megvárni az idős nő házában – aki közben itallal és kávéval kínálta őt –, majd összeszólalkoztak, ezért a férfi bántalmazta a nőt, aztán véres ruhába távozott, az ajtót bezárva maga mögött.

A további nyomozati cselekmények elvégzése érdekében az eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya végzi.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés