hirdetés
Belföld

Terroristát fogtak el Budapesten

Egy 21 éves férfit fogtak el Budapesten, akinél az ügyészségi tájékoztatásban szereplő gyanúsítás alapján robbanóanyag is lehetett.

Terroristát fogtak el Budapesten
hirdetés

Egy keddi akció eredményeként a Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy huszonegy éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén – számol be róla a Blikk a Fővárosi Főügyészség közleményére hivatkozva.

Az ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre, s ez utóbbi szerv jelzése alapján is indult az ügy.

A férfit a Fővárosi Nyomozó Ügyészség előállította és gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészég indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amely kényszerintézkedés elrendeléséről a mai napon dönt a nyomozási bíró.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink