hirdetés
Belföld

TEK-esekre lőtt egy férfi a Bajnok utcában

A VI. kerületi Bajnok utcában egy férfi tíz lövést adott le a kommandósokra.

TEK-esekre lőtt egy férfi a Bajnok utcában
hirdetés

Még június 18-án elbarikádozta magát a VI. kerületi Bajnok utca egy bérházának lakásában egy férfi, a Blikk azonban most újabb részleteket tudott meg az esettel kapcsolatban.

A lap szerint a 42 éves G. Krisztián évek óta félelemben tartotta lakótársait, néhány éve például majdnem felrobbantotta a házat. Ekkor idegorvos kezelte egy ideig, majd hazaengedték.

Az újabb incidenst megelőzően, két nappal korábban a rendőrség járt a férfinál, akit bűncselekmények miatt kerestek, és akkor is ellenállt – az egyik rendőrt például fejbe rúgta.

Egy nap múlva engedték ki a férfit, aki haza is tért, de a lakók nem sokkal később a segélyhívót hívták, mert a férfi fegyvert fogott a szomszédaira.

A rendőrök hamar kiértek, s a lap saját információira hivatkozva azt írja, először egy telefont akartak bejuttatni a kommandósok a férfihoz túsztárgyalás céljával, de erre G. Krisztián kidobta az ablakon a mobilt, és leadott tíz lövést.

Mivel nem tudták, hogy éles fegyverrel tette-e, vagy riasztófegyverrel, a TEK munkatársai rátörték az ajtót, és elfogták a férfit.

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést a férfival szemben a TEK, miközben a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A férfi egyébként a Blikk szerint pszichológiát és informatikát tanult az egyetemen, és könyvet is írt hasonló témában, továbbá internetes videóiban hangszeren zenél, s tökéletes angolsággal tart előadást.

(A borítókép forrása: police.hu)


hirdetés

További híreink