hirdetés
Belföld

Tartozás miatt ölték meg a vállalkozót

Három férfival szemben folyt nyomozás emberölés gyanúja miatt egy vállalkozó halála kapcsán.

Tartozás miatt ölték meg a vállalkozót
hirdetés

Az elmúlt év május hetedikén tett bejelentést egy nő arról, hogy élettársa a megelőző napon elment újpesti otthonából, s azóta nem tudott róla semmit, valamint a férfi telefonja is ki volt kapcsolva – idézik fel a rendőrség közleményében.

A férfit a rendőrség eltűntként kereste, ám az eljárás során felmerült a gyanú, hogy a férfi eltűnésének köze lehet egy rendezetlen tartozáshoz. A férfi élettársa ugyanis megtudta, hogy a vállalkozó az egyik munkatársával, E. Krisztiánnal beszélt meg találkozót, aki tartozott neki.

A gyanús körülmények miatt az eljárást átvette a BRFK Életvédelmi Osztálya, majd a nyomozók kiderítették, hogy E. Krisztián két ismerőse segítségével eltervezte a férfi meggyilkolását, mivel nem akarta megadni neki a tartozását.

„A nyomozás adatai szerint 2019. május 6-án reggel E. Krisztián találkozott két barátjával, H. Richárddal és S. Bencével, akikkel megbeszélték, hogy megölik a vállalkozót és elássák a holttestét. Az előkészületek során H. Richárd és S. Bence Szentendre külterületén, egy erdőben kiástak egy gödröt, majd H. Richárd egy barkácsáruházban zsineget vett, hogy azzal fojtsák meg a vállalkozót”

hirdetés

– írják a közleményben.

A bűncselekmény kitervelése után a három férfi elcsalta a vállalkozót egy erdőhöz egy találkozó ürügyén, azonban H. Richárd még az autóban megfojtotta őt, holttestét pedig a gödörhöz vonszolták, s eltemették.

Idén május 23-án 23 óra 35 perckor a nyomozók elfogták H. Richárdot és S. Bencét, majd május 24-én 0 óra 15 perckor E. Krisztiánt is. Mindhármukat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés