Belföld

Támogatást kaphatnak a magánműködtetésű állatkertek is

A Magyar Állatkertek Szövetsége (MÁSZ) létrehozott az Agrárminisztérium szakmai támogatásával egy több millió forint értékű pénzügyi keretet, amelyet az EMMI ugyanennyi vissza nem térítendő kormányzati támogatással növel – írja a Blikk.

Támogatást kaphatnak a magánműködtetésű állatkertek is
hirdetés

Mint ismert, az állatkerteknek is be kellett zárniuk a kapuikat a látogatók előtt 2020. november 11-ével kezdődően, amitől függetlenül az állatokról és az intézményekről továbbra is gondoskodni kell.

Különösen nehéz helyzetbe kerültek azok az állatkertek, amelyek magánműködtetésű intézményekként a belépődíjakból fedezték a kiadásaik zömét, hiszen ők már hónapok óta nem is számíthatnak ilyen bevételre.

hirdetés

A Magyar Állatkertek Szövetsége a Blikk szerint a helyzet miatt 2021. február 22-én rendkívüli online taggyűlést hívott össze, amelyen elvi döntés született a lehetséges segítség alapjairól.

A kezdeményezést támogatja Ovádi Péter, az Agrárminisztérium Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is.

A támogatási keret elosztására a MÁSZ tesz majd javaslatot, és közlésük szerint céljuk az is, hogy saját tagjaik mellett minden, törvényes engedélyek birtokában működő magánalapítású állatkert, vadaspark számára nyitva álljon a lehetőség a pályázatra és az anyagi segítségre.


hirdetés

További híreink
hirdetés