hirdetés
Belföld

Találkozott Donald Trump és Orbán Viktor

Orbán Viktor Washingtonban járt, ahol a Fehér Házban Donald Trump meghívására munkamegbeszélést folytatott.

Találkozott Donald Trump és Orbán Viktor
hirdetés

A miniszterelnök a találkozó után kijelentette, hogy számos fontos területen megerősítették a szövetségi kapcsolatokat, s egyúttal megjegyezte azt is, hogy „érezte a különbséget” legutóbbi, tizennyolc évvel ezelőtti olyan látogatása és a mostani látogatás között, amikor az amerikai elnöki hivatalban munkamegbeszélésen vett részt. Ezúttal másfajta vezetés, célratörőbb politika érvényesül Orbán Viktor meglátása szerint – számolt be róla az MTI alapján a Blikk.

A miniszterelnök azt mondta, az ország számára fontos találkozó volt az amerikai elnökkel folytatott megbeszélése, mivel a két országot összekötő stratégiai szövetségesi kapcsolatokat gazdaságpolitikai, külpolitikai és biztonságpolitikai területen is megerősítették például a migráció és az üldözött keresztények ügyében. Megjegyezte továbbá, hogy a tervezettnél jóval hosszabb ideig, közel negyven percig tartott a találkozó.

Donald Trump a találkozón azon meglátásának adott hangot, hogy Orbán Viktor jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében, egyúttal méltatta Magyarország érdemeit NATO-tagként, ahogyan az illegális migráció ellen tett erőfeszítéseket is.

A találkozón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Michael Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója is.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés