hirdetés
Belföld

Szükség van a véradókra

Továbbra is nagy a szükség a véradókra, hiszen a koronavírus-járvány lecsengésével újrainduló egészségügyi ellátásban kell a vérkészítmény.

Szükség van a véradókra
hirdetés

Az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese, Nagy Sándor az InfoRádiónak elmondta, hogy az egészségügyi ellátás újraindulásával még nagyobb a szükség a vérkészítményre, ami miatt az OVSZ véradásra buzdít. A szervezet szerint napi közel kétezer véradóra volna szükség.

Nagy Sándor elárulta azt is, hogy a kórházakban az elmaradt műtéteket a lehető leghamarabb pótolni kell, s hosszabbak lettek a halasztható műtétek várólistái is, amelyek jellemzően vérigényes beavatkozások.

A szakmai főigazgató-helyettes ismertetése szerint ezúttal az OVSZ az átlagos nyári felhasználás helyett valami annál lényegesebben nagyobbra készül.

A szakember szerint naponta megközelítőleg 1600-1800 véradóra van szükség, azonban a kórházak igényei alapján a munkanapokon napi legalább 1800-2000 véradó volna ideális – azonban majd kiderül, hogy ebből mi sikerül majd.

hirdetés

Miután elérkezett a nyár, s a járvány is véget ér, az emberek szabadabban mozoghatnak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy mehetnek vért adni azok, akik a járvány alatt féltek, vagy akik éppen szabadságra készülnek, netán visszatértek a szabadságról.

Nagy Sándor az emberektől azt kérte, hogy ha tehetik, menjenek vért adni.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés