hirdetés
Belföld

Szíven szúrta élettársát egy nő

Szíven szúrta élettársát egy huszonnyolc éves nő, miután a férfi egy veszekedés során azt mondta neki, úgysem meri őt megszúrni a késsel. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a nővel szemben.

Szíven szúrta élettársát egy nő
hirdetés

A vádlott a vádirat szerint tavaly május elején a kora délutáni órákban italozott élettársával Miskolcon, majd hazafelé egy presszóba is betértek, ahol a nő az élettársa távozása után még tovább ott maradt – derül ki az ügyészségi közleményből.

Fél óra múltán a nő követte élettársát a közös lakásukra, megérkeztekor azonban a férfi kérdőre vonta, szidalmazta és kétségbe vonta a hűségét is. Ez nem az első ilyen vita volt köztük, azonban korábban nem fajultak tettlegességig a dolgok. Ezúttal a férfi az asztalról felkapott egy konyhakést, amivel a vádlott irányába szúrt, ezzel a nő könyökén felszíni sérülést okozva.

A nő az udvarra ment, elszívott egy cigarettát, és amikor visszatért a házba, ő is konyhakést vett elő, amivel odament az élettársához, és közölte vele, hogy már neki is van kése. A férfi erre azt mondta, hogy úgysem meri őt megszúrni, de a nő ekkor mellkason szúrta a 13 cm pengehosszúságú késsel.

A férfi elvesztette az eszméletét, mire a nő fellocsolta, próbálta csillapítani a vérzést, valamint értesítette a mentőket. Mint kiderült, a férfi szívét érte a szúrás, ami közvetlen életveszélynek tette ki. A kórházban meg kellett műteni.

A nő nem terjesztett elő magánindítványt a nyolc napon belül gyógyuló sérülésével kapcsolatban.

Korábban emberölés kísérletével szembesítették volna a nőt, ám mivel önkéntesen igyekezett aztán megakadályozni a férfi halálát, enyhébb vádakkal néz majd szembe.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(A borítókép forrása: pixabay.com / succo)


hirdetés

További híreink